Σιγόβρασε λαχανικά, κοτόπουλο, tofu και πατάτες σε dashi, έναν πλούσιο ζωμό, για περίπου μία ώρα, μέχρι να αποκτήσουν ένταση και βελούδινη υφή. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξεις oden, ένα χορταστικό γεύμα από την ιαπωνική κουζίνα, ιδανικό για παρέα. Σέρβιρέ το με την κατσαρόλα ώστε να διαλέξει ο καθένας ό,τι του αρέσει και να σερβιριστεί μόνος του.
Δες επίσης: Φριτάτα με γλυκοπατάτες: Μια ελαφριά συνταγή για βραδινό
Μερίδες: 2
Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ιαπωνική κουζίνα: Χορτογαγικό oden - Υλικά:
- 6 φλ. ζωμός dashi
- 2 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. mirin (κρασί ρυζιού παρόμοιο με το sake, αλλά με λιγότερο αλκοόλ)
- 2 κ.σ. sake
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- Karashi (πικάντικη γιαπωνέζικη μουστάρδα), για το σερβίρισμα – προαιρετικά
Πρόσθεσε ποικιλία υλικών, όπως:
- daikon βολβό, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- baby πατάτες, καθαρισμένες
- ντοματίνια
- mizuna ή άλλα τρυφερά μικρά λαχανικά
- πράσα, κομμένα σε ροδέλες 0,5-1 εκ.
- βρασμένα αβγά μελάτα, καθαρισμένα
- μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές•
- konnyaku (ένα σφιχτό ζελέ), κομμένο σε κύβους •
- aburaage (τηγανητό tofu skin), κομμένο σε λωρίδες•
- atsu age (τηγανητό firm tofu), κομμένο σε κύβους •
- chikuwa (κυλινδρικά fish cakes), σε μπουκιές •
- satsumaage (τηγανητά fish cakes), κομμένα στη μέση
Δες επίσης: Κρέπες παντζαριού με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το dashi, τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το sake, τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν σιγοβράσουν, βάλε τα υπόλοιπα υλικά που έχεις επιλέξει και συνέχισε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για έως και 1 ώρα, προσθέτοντας τα πιο ευαίσθητα υλικά (φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες) στο τέλος. Σέρβιρε με την κατσαρόλα και συνόδεψε με καυτερή μουστάρδα karashi.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr