Υπάρχει τελικά τρόπος για να φτιάξουμε νόστιμες και υγιεινές τηγανίτες.
Χρησιμοποίησε αλεύρι ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες:
Τα παραδοσιακά pancakes είναι φουλ στο λευκό αλεύρι αλλά το αλεύρι ολικής άλεσης έχει 16 γραμ. Φυτικών ινών σε σχέση με τα 3 του λευκού. Ξεκίνα να αντικαθιστάς σιγά σιγά την ποσότητα του λευκού με το αλεύρι ολικής άλεσης για να μην σε ξενίσει η γεύση.
Χρησιμοποίησε γάλα χαμηλών λιπαρών
Αντί για γάλα πλήρες, προτίμησε αποβουτυρωμένο γάλα χαμηλών λιπαρών ή και βουτυρόγαλα για να μην πάρεις έξτρα θερμίδες. Το βουτυρόγαλα, παρά το θερμιδικό όνομά του, δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά.
Βάλε λάδι αντί για βούτυρο:
Αν στην συνταγή για pancake βλέπεις βούτυρο λιωμένο, αντικατάστησέ το με λάδι καρύδας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υγιεινά pancakes με 2 υλικά από τη διαιτολόγο Κλειώ Δημητριάδου!
Προσοχή στα πρόσθετα:
Το τι θα μπει στην κορυφή της τηγανίτας, μπορεί να την απογειώσει σε θερμίδες και λιπαρά. Μια κουταλιά βούτυρο μπορεί να φέρει την καταστροφή αλλά μια κουταλιά σαντιγί με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη στη δίαιτα. Τέλεια είναι και τα ψιλοκομμένα φρούτα!
Βάλε φρούτα ή ξηρούς καρπούς στο μείγμα.
Αντικατάστησε 1 1/2 κούπα αλεύρι με λιωμένα φρούτα, όπως η μπανάνα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή και βούτυρο ξηρών καρπών για έξτρα γεύση και υγιεινή διατροφή.
Η σωστή ποσότητα για κάθε pancake:
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι, μην βάλεις καθόλου βούτυρο και πρόσθεσε 1/4 της κούπας ποσότητα pancake. Γύρισε την τηγανίτα μόλις δεις φουσκαλίτσες στα 2-4 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr