iStock
Yλικά για 2 φλιτζάνια
- 1 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 φλ. άγλυκες νιφάδες καρύδας
- 1/2 φλ. ωμά φιστίκια
- 1/4 φλ. ωμός πασατέμπος
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 oC.
- Βάλε τη βρόμη, την καρύδα, τα φιστίκια και τον πασατέμπο σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι. Χύσ’ τα στο μείγμα της βρόμης και ανακάτεψε με τα χέρια.
- Άπλωσέ το στο ταψί, ψήσε για 10', ανακάτεψε και συνέχισε για 10-15'. Βγάλε από το φούρνο και άσε το μείγμα να κρυώσει.
- Διατηρείται σε γυάλινο βάζο έως και μία εβδομάδα.
Διατροφικά στοιχεία ανά 1/2 φλ.:
- 244 θερμίδες,
- 17 γρ. λιπαρά (8 γρ. κορ.),
- 20 γρ. υδατάνθρακες,
- 7 γρ. πρωτεΐνη,
- 4 γρ. φυτικές ίνες,
- 71 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr