Αν σου αρέσουν τα λαχανικά, και ειδικότερα τα παντζάρια, που διακρίνονται για τη χαρακτηριστική γεύση τους αλλά και τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους, τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις την πιο ξεχωριστή εκδοχή ενός από τα κλασικότερα πιάτα της Ανατολικής κουζίνας: χούμους με παντζάρι.
Διάβασε επίσης: Πώς θα φτιάξεις ρύζι από κουνουπίδι με οφέλη που δε φαντάζεσαι και εξαιρετική γεύση!
Με έντονο ροζ χρώμα και έντονη τη γεύση λεμονιού και σκόρδου, το χούμους με παντζάρι είναι μια τέλεια επιλογή για να συνοδεύσεις τις πίτες ή τα λαχανικά σου.
Φτιάξε χούμους με παντζάρι, ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ντιπ για τα γεύματά σου:
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 ψημένο παντζάρι
- 3/4 κούπας ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- χυμό από 1 1/2 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Διάβασε επίσης: Πώς θα φτιάξεις σάλτσα pesto από kale
Εκτέλεση
Αφού ψήσεις το παντζάρι στο φούρνο, το αφήνεις να κρυώσει και στη συνέχεια το αλέθεις στο μπλέντερ. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και άλεσε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σταδιακά. Αν είναι αρκετά πυκνό, πρόσθεσε λίγο νερό. Διατήρησε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr