Ψάχνεις μια συνταγή για γκουακαμόλε; Με βασικό συστατικό το αβοκάντο, το γκουακαμόλε είναι μια δροσιστική «σάλτσα» με πολλές βιταμίνες και πολύτιμα λιπαρά, που ταιριάζει με ψητό κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά και τραγανές μικρές πίτες. Δοκίμασε παρακάτω την εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα.
Εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε
Υλικά (4 άτομα)
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ (ή λεμονιού)
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 ντοματίνια (ή 1/2 ντομάτα) ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και ραντίζουμε με το χυμό λάιμ για να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το κόλιαντρο, τα ντοματίνια, το τσίλι, το κρεμμύδι, αλάτι και πολτοποιούμε με πιρούνι. Αν δεν το σερβίρεις αμέσως, σκέπασέ το με μεμβράνη και φύλαξέ το στο ψυγείο.
Διάβασε επίσης: Ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula κόλιαντρου και μαϊντανού
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr