Έχεις φαγόπυρο; Φτιάξε σαλάτα με αυγό και αβοκάντο. Τη συνταγή αλιεύσαμε από τα Insta Stories του food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη(coolartisan.gr).
Υλικά
- 1 κούπα φαγόπυρο
- 5 τοματίνια
- 1 αβοκάντο
- 1 κ.σ κάππαρη
- 1 αυγό
- 30 γραμμάρια φέτα
- Κρέμα βαλσάμικο
- Χυμό από ½ λεμόνι
Για το φαγόπυρο:
Ξεπλένουμε μία κούπα φαγόπυρο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το φαγόπυρο να γίνει αφράτο και να απορροφήσει όλο το νερό, για 15 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Καθώς βράζει, προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλάτι. Είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει τα υγρά του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr