Για 1 μερίδα ή ένα βαζάκι Αν δοκιμάσεις αυτή την πηχτή, κρεμώδη βρώμη θα νομίζεις ότι τρως γλυκιά πίτα για πρωινό! Διπλασίασε, τριπλασίασε ή τετραπλασίασε τη δόση για να φτιάξεις περισσότερες μερίδες. Η βρόμη θα παραμείνει φρέσκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
- 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 2 κ.σ. γλυκαντικό (μέλι, στέβια, σιρόπι σφενδάμνου)
- 1/4 φλ. μύρτιλλα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα, αν θέλεις)
Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκέπασε και άφησέ το στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σέρβιρε κρύο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωινό με βρώμη- 4 λαχταριστές συνταγές
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλου είδους γάλα όπως αμυγδάλου. Αν δεν βρεις φρέσκα μύρτιλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καταψυγμένα – κατά προτίμηση τα μικρότερα, άγρια μύρτιλλα αν μπορείς να τα βρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr