
Ένα κέικ αλλιώτικο από τα άλλα, με όλη τη γεύση της σοκολάτας συνδυασμένη με βούτυρο αμυγδάλου και την πλούσια γεύση του φυστικοβούτυρου.
Νηστίσιμο και σοκολατένιο, αυτό το κέικ του chef Γιώργου Τσούλη δε θα σας αφήσει ασυγκίνητους!
Συνταγή για πολύ ζουμερό, νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
Υλικά
Για τις βάσεις
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
- 400 γρ. μαύρη ζάχαρη, ακατέργαστη
- 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. μαγειρική σόδα
- 400 ml γάλα αμυγδάλου
- 200 ml ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 βανιλίνες
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 80 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 30 ml σιρόπι σφενδάμου
Για το σερβίρισμα
- Φιστίκια peanuts
Δες περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr