![cake](https://www.shape.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/72/724d5bfc29d74a0b81b6496292baa577.jpg?quality=81&404=default&v=4)
Το κέικ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά για μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείς να το απολαύσεις στο πρωινό, με τον καφέ σου, ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Είναι ένα γλυκό που προσφέρει απλότητα και νοστιμιά, ενώ οι παραλλαγές του είναι πραγματικά αμέτρητες.
Αυτό που κάνει το κέικ τόσο ξεχωριστό είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Μπορεί να είναι κλασικό, με σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή, ακόμα καλύτερα, με πιο υγιεινά υλικά, όπως μέλι και ελαιόλαδο. Η συγκεκριμένη συνταγή της διατροφολόγου Παναγιώτα Μερλίδου (@nutrition_tips) που ακολουθεί συνδυάζει τη γλύκα του μελιού και την υγιεινή αξία του ελαιολάδου, προσφέροντας ένα αφράτο και θρεπτικό αποτέλεσμα, που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Κέικ με μέλι και ελαιόλαδο
Υλικά:
• 3 αυγά
• 150 γρ γιαούρτι
• 150 ml ελαιόλαδο
• 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 200 γρ μέλι
• 2 βανίλιες
• 20 γρ κακάο
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ προσθέτεις τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τις βανίλιες και χτυπάς καλά
2) Στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
3) Ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Διάβασε επίσης:
Λαχταριστό κέικ "ζέβρα" χωρίς ζάχαρη - Έτοιμο με 4 βήματα!
Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ - Αφράτο, νόστιμο και δεν χρειάζεται ούτε μίξερ
Λουκουμάδες χωρίς τηγάνισμα - Είναι φουλ πρωτεϊνικοί!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr