Συνταγή για ραβανί με 3 υλικά - χωρίς αλεύρι και αυγά

Σίγουρα κάτι αντίστοιχο δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

ραβανί istock

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μην αγαπούν τα γλυκά. Σίγουρα και εσύ "λιώνεις" για μια γλυκιά αμαρτία! Ποιος δε θα ήθελε να απολαύσει ένα λαχταριστό γλυκό που αφήνει απίθανη γεύση στον ουρανίσκο σου; Τα σπιτικά γλυκά είναι πάντα πιο γευστικά και υγιεινά, γιατί ξέρεις ακριβώς τι βάζεις μέσα και μπορείς να ελέγξεις τις ποσότητες των υλικών.

Καθώς έψαχνα το ιδανικό γλυκό, έπεσα πάνω σε μια εκπληκτική συνταγή για μια πιο light εκδοχή του ραβανί, από τον pastry chef Mιχάλη Πουρίλη (@pourikanos). Κι όμως γίνεται, αφού δεν θα χρειαστείς ούτε αλεύρι, ούτε αυγά. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, μελένιο γλυκό που θα σε ξετρελάνει, και μπορείς να το απολαύσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά σου.

Ραβανί χωρίς αυγά και αλεύρι

Υλικά:

  • 240ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 250γρ. γιαούρτι 5%

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι

1) Σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό και τα 100γρ. ζάχαρης, ανακατεύεις και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και μετά το βάζεις στην άκρη

2) Σε ένα μπολ βάζεις το γιαούρτι, τα υπόλοιπα 200γρ. ζάχαρης και το σιμιγδάλι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν

3) Το βάζεις σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-45 λεπτά

4) Αφού το βγάλεις από το φούρνο, το τρυπάς λίγο με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνεις από πάνω το σιρόπι και καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Αντί για ζάχαρη: Τι προτείνουν οι έρευνες για φυσική εναλλακτική στον καφέ σου (δεν είναι το μέλι)

Τρεις συνταγές για σπιτικές μπάρες ενέργειας από τη διατροφολόγο

Ατομικό κέικ κολοκύθας μέσα σε 2 λεπτά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i