Ξέχνα το μπανανόψωμο, γιατί ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μια νέα, υπέροχη εκδοχή του αγαπημένου σνακ. Το μηλόψωμο χωρίς γλουτένη της διατροφολόγου Zoe Bingley-Pullin είναι τόσο γλυκό και τραγανό, που θα το λατρέψεις με την πρώτη μπουκιά. Αυτή η διαφορετική συνταγή αντικαθιστά τις μπανάνες με φρέσκα μήλα και συνδυάζει το αλεύρι αμάραντου για μια γεύση ξηρών καρπών και μεγαλύτερη θρεπτική αξία.
Αρωματισμένο με βανίλια, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, είναι απόλυτα υγιεινό. Είτε για το πρωινό σου είτε για σνακ, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα γίνει η νέα σου αγαπημένη συνήθεια στην κουζίνα.
Συνταγή για τραγανό μηλόψωμο
(Μερίδες: 6-12 - Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 45 λεπτά)
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ανάμεικτοι ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμάρανθου
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1⁄2 φλιτζάνι πράσινο μήλο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας νέκταρ αγαύης (ή μέλι)
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών ή τυρί κότατζ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Άλσε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μέχρι να αλεσθούν χοντροκομμένα.
Βήμα 2. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μήλο, το λάδι, την αγαύη, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 3. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 9x5” ή δύο ταψιά 7x3” και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Βήμα 4. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, σέρβιρε το ψωμί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών ή τυρί κότατζ.
Διάβασε επίσης:
Pudding cake μήλου: Το πιο ζουμερό, αφράτο και χορταστικό σνακ!
Γρήγορο κέικ μήλου με 3 υλικά - χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη!
Επιδόρπιο με μήλο και σοκολάτα - χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr