Συνώνυμο της πολυτέλειας και της χλιδής, το Ντουμπάι δεν είναι μόνο ένας κόμβος υψηλής μόδας, μπουτίκ παγκόσμιας κλάσης και εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, αλλά και ένας παράδεισος για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είτε είσαι κάτοικος είτε τουρίστας, η απόλαυση της premium σοκολάτας στο Ντουμπάι είναι μια εμπειρία που ξεπερνά την απλή ικανοποίηση του γλυκού σου. Έχει να κάνει με την απόλαυση ενός έργου τέχνης που δημιουργήθηκε από μάστερ σοκολατοποιούς.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η σοκολάτα του Ντουμπάι πήρε μεγάλες διαστάσεις και έγινε αμέσως διάσημη και viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως για την ευχαρίστηση του κόσμου να τη φτιάχνει μόνος του στο σπίτι. Εκτός βέβαια από την υπέροχη γεύση της, είναι και φουλ θερμιδογόνα.
Και θα αναρωτηθείς πώς γίνεται να μην έχει θερμίδες η συγκεκριμένη σοκολάτα; Και όμως γίνεται! Η σεφ Chaza Smith, έχει δημιουργήσει την πιο υγιεινή σοκολάτα του Nτουμπάι, που είναι γεμάτη με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.
Σοκολάτα του Ντουμπάι με βρώμη
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι σπόροι chia
- 1/4 φλιτζάνι βιολογική μη επεξεργασμένη σκόνη κακάο
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
- 1 φλιτζάνι vegan τριμμένο καταΐφι (τριμμένη ζύμη φύλλου)
- 2 κσ ταχίνι
- 1/4 φλιτζάνι vegan βούτυρο φιστικιού
- 1/4 φλιτζάνι vegan κομματάκια σοκολάτας
- 1/4 φλιτζανιού φρυγανισμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia και λίγο αλάτι
2) Ανακάτεψέ τα γρήγορα και άφησέ τα στην άκρη
3) Σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε το βούτυρο και μετά το τριμμένο κανταΐφι (ή φύλλο κρούστας) κομμένο σε μικρά κομμάτια
4) Τοστάρισέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει
5) Βγάλ' το από τη φωτιά και πρόσθεσε το ταχίνι και το βούτυρο φιστικιού και ανακάτεψε καλά
6) Για να "συναρμολογήσεις" τη βρώμη για το βράδυ, μοίρασε το μείγμα βρώμης σε ίσα μέρη σε βάζα
7) Από πάνω ρίξε κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα καταΐφι με βούτυρο φιστικιού
8) Πρόσθεσε φρυγανισμένα φιστίκια Αιγίνης, κάλυψέ τα, και άφησέ τα στο ψυγείο όλο το βράδυ
9) Απόλαυσέ το το επόμενο πρωί. Διατηρείται καλά στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες
Διάβασε επίσης:
Μωσαϊκό με γιαούρτι: Ένα θρεπτικό γλυκό για να "γλείφεις" τα δάχτυλά σου
Τρουφάκια με αβοκάντο και άλλα 2 υλικά - είναι και vegan
Cups βρώμης με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο - χωρίς ψήσιμο!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr