Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σου σε βιταμίνες Α και Κ. Είναι επίσης ιδανικό για τη σιλουέτα σου, αφού τα 100 γραμμάρια δίνουν μόλις 23 θερμίδες.
Το σπανάκι είναι από τα πιο εύκολα λαχανικά στη μαγειρική, καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες, αλλά και σε πολλές συνταγές.
Αποτελεί επίσης βασικό συστατικό αγαπημένων συνταγών, όπως το σπανακόρυζο, η σπανακόπιτα και πολλών άλλων.
Σίγουρα όταν έχεις στο μυαλό σου τη σπανακόπιτα, σκέφτεσαι αμέσως ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Και όμως όχι! Ο pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης (@dimitrios.makriniotis)ετοίμασε την πιο εύκολη και γρήγορη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και αυγά, που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε 1 λεπτό.
Τώρα μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις; Δες παρακάτω πώς να τη φτιάξεις.
Σπανακόπιτα του 1 λεπτού
Υλικά:
- 200 ml γάλα πλήρες
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο και στραγγισμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.γ baking powder
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.σ άνηθο ή μαϊντανό
- Πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ, βάζεις το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο που έχεις λιώσει, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με ένα σύρμα
2) Προσθέτεις το σιμιγδάλι και το baking powder και ανακατεύεις
3) Συνεχίζεις με το σπανάκι, που έχεις ξεπαγώσει και ψιλοκόψει μαζί με τον άνηθο και το κρεμμυδάκι
4) Τέλος, προσθέτεις την φέτα που έσπασες σε κομμάτια με τα χέρια
5) Ανακατεύεις μια τελευταία φορά και αφήνεις 15 λεπτά το μείγμα σου να ξεκουραστεί
6) Απλώνεις ομοιόμορφα σε ταψί, που πριν έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί
7) Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά και έτοιμη!
Διάβασε επίσης:
Σπανακόπιτα σε ψωμί έχεις ξαναδοκιμάσει; Μπορείς να τη φτιάξεις σε 15 λεπτά!
Τρεις συνταγές για περισσότερο σπανάκι από τη διατροφολόγο
Η πιο εύκολη, γευστική και ελαφριά "σπανακόπιτα" από τη διατροφολόγο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr