Διατροφολόγος συμβουλεύει: Αυτά τα τρόφιμα είναι καλύτερα κατεψυγμένα από φρέσκα

Μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για την υγιεινή σου διατροφή και την ευκολία στην κουζίνα.

κατεψυγμένα από φρέσκα iStock

Είμαστε σε μια εποχή που η υγιεινή διατροφή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα: φρέσκα ή κατεψυγμένα τρόφιμα; Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι τα φρέσκα είναι πάντα καλύτερα. Αν το σκέφτεσαι αυτό, ίσως να πρέπει να το ξαναδείς!

Μια πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία αποκάλυψε ότι το 84% των ανθρώπων πιστεύει λανθασμένα ότι τα φρέσκα τρόφιμα είναι πιο υγιεινά. Και ειδικοί, όπως η διατροφολόγος Rhiannon Lambert, έχουν αντίστοιχη γνώμη. Στην πραγματικότητα, τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πιο θρεπτικά από ό,τι νομίζουμε. 

1. Μπιζέλια: Ξέρεις ότι τα κατεψυγμένα μπιζέλια διατηρούν σχεδόν την ίδια ποσότητα βιταμίνης C με τα φρέσκα; Όταν καταψύχονται, διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, αντί να τα χάνουν με τον χρόνο.

2. Edamame:  Αν είσαι fan του edamame, καλό είναι να το επιλέγεις κατεψυγμένο. Οι διατροφολόγοι λένε ότι προσφέρει περισσότερα οφέλη όταν είναι κατεψυγμένο, όπως τη βοήθεια στην ανακούφιση προεμμηνορροϊκών και μετεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων. 

3. Σπανάκι: Όλοι ξέρουμε ότι το σπανάκι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αλλά το φρέσκο σπανάκι χάνει γρήγορα τη διατροφική του αξία. Αν το αγοράσεις κατεψυγμένο, μπορείς να το διατηρήσεις για μήνες, κρατώντας τη βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ ανέπαφα!

4. Καλαμπόκι: Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά το κατεψυγμένο καλαμπόκι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το φρέσκο! Όταν καταψύχεται, διατηρεί τη φυσική του γλυκύτητα και τα θρεπτικά συστατικά του. 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις γύρω από τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Το να επιλέγεις κατεψυγμένα μπορεί να είναι μια έξυπνη και υγιεινή επιλογή για την καθημερινότητά σου. Μην ξεχνάς, το κατεψυγμένο δεν σημαίνει "λιγότερο υγιεινό".

Διάβασε επίσης: 

Είναι υγιεινά τα κατεψυγμένα λαχανικά; Ένα crash test με τα φρέσκα προϊόντα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα τρόφιμα; Ποια είναι η σωστή επιλογή σε κάθε περίπτωση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i