Πέντε πρωτεϊνικά γεύματα για βραδινό με 5 υλικά

Επιλογές εύκολων γευμάτων που χορταίνουν χωρίς κόπο.

Πέντε πρωτεϊνικά γεύματα iStock

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεις το κατάλληλο βραδινό: να είναι γρήγορο, να σε χορταίνει, αλλά να μη σε "βαραίνει". Η πρωτεΐνη είναι σίγουρα σύμμαχός σου σε αυτό. Είναι το μαγικό συστατικό που σε βοηθάει να χτίσεις μύες, να κάψεις λίπος και να αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Σύμφωνα με ειδικούς, η πρόσληψη πρωτεΐνης στο βραδινό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και να βοηθήσει στον ποιοτικό ύπνο. 

Γι’ αυτό λοιπόν σου έχω πέντε πανεύκολα γεύματα με μόνο πέντε υλικά το καθένα. Θα πάρεις την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης, χωρίς να χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα. Τέλειο;

1. Κοτόπουλο με αβοκάντο και ντομάτα

Υλικά: Στήθος κοτόπουλο, αβοκάντο, ντομάτα, κόλιανδρο, lime.

Ένα πιάτο μεσογειακό και τρομερά γευστικό! Ψήνεις το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, και το συνδυάζεις με αβοκάντο και ντομάτα κομμένα σε κύβους. Προσθέτεις κόλιανδρο και χυμό από lime για έξτρα δροσιά και έχεις ένα πιάτο γεμάτο καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.

2. Ομελέτα με λαχανικά και φέτα

Υλικά: Αβγά, φέτα, σπανάκι, πιπεριές, ντομάτα.

Η ομελέτα είναι το απόλυτο comfort food που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο. Χτυπάς 2-3 αβγά, προσθέτεις σπανάκι, ψιλοκομμένες πιπεριές και λίγη ντομάτα. Τελειώνεις με θρυμματισμένη φέτα για πιο αλμυρή γεύση και extra πρωτεΐνη. Έτοιμο σε λίγα λεπτά!

3. Σαλάτα τόνος με ρεβίθια και αγγούρι

Υλικά: Κονσέρβα τόνος, ρεβίθια, αγγούρι, κρεμμύδι, λεμόνι.

Εύκολη και δροσερή σαλάτα που μπορείς να έχεις έτοιμη σε 5 λεπτά. Συνδυάζεις τόνο με ρεβίθια από κονσέρβα, ψιλοκομμένο αγγούρι και κρεμμύδι. Λίγο λεμόνι από πάνω και έτοιμο το βραδινό σου, γεμάτο πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σε κρατήσει χορτάτο.

4.Μοσχαρίσιο stir-fry με λαχανικά

Υλικά: Κιμάς μοσχαρίσιος, πιπεριές, καρότο, σόγια sauce, ελαιόλαδο.

Σοτάρεις τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτεις ψιλοκομμένες πιπεριές και καρότο (κομμένα σε λωρίδες). Στο τέλος, ρίχνεις σόγια sauce για γεύση. Είναι ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που σε χορταίνει και δεν χρειάζεται πολλά υλικά!

5. Σολομός με κινόα και μπρόκολο

Υλικά: Σολομός, κινόα, μπρόκολο, λεμόνι, ελαιόλαδο.

Ψήσε τον σολομό στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο, και ετοίμασε κινόα και μπρόκολο στον ατμό. Σε λιγότερο από 20 λεπτά έχεις ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά και φυτικές ίνες, που είναι ιδανικό για αποτοξίνωση.

Διάβασε επίσης: 

Μεγάλο πρωινό vs. Μεγάλο δείπνo: Έρευνα έδειξε με ποιο χάνεις περισσότερα κιλά

Το ιδανικό βραδινό αν θες να χάσεις βάρος

Τι μπορείς να φας για πρωινό εάν ξυπνήσεις με φούσκωμα στην κοιλιά;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i