Τηγανητά αυγά χωρίς λάδι: Το hack για να τα ψήσεις και στο πάνω μέρος

Αυτό το hack είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλεις να μειώσεις την κατανάλωση λαδιού ή αν προσπαθείς να κάνεις το μαγείρεμα σου πιο υγιεινό.

Τηγανητά αυγά χωρίς λάδι: Το hack για να τα ψήσεις και στο πάνω μέρος iStock

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα κλασικό πρωινό - αλλά και κυρίως γεύμα με τις αντίστοιχες προσθήκες. Συνήθως, η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση αρκετού λαδιού για να δημιουργηθεί η τέλεια τραγανή κρούστα και να ψηθεί το αυγό σωστά. Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλεις να αποφύγεις το λάδι και να φτιάξεις μια πιο υγιεινή εκδοχή τους; Υπάρχει μια απλή λύση που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να ρίξεις ούτε σταγόνα λάδι.

Η λύση είναι απλή: χρησιμοποίησε νερό και ένα καπάκι! Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:

Ζέστανε το τηγάνι: Θερμαίνεις το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς λάδι. Ρίξε το αυγό στο τηγάνι. Προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι για καλύτερα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε λίγο νερό: Ρίξε μία μικρή ποσότητα νερού γύρω από το αυγό στο τηγάνι.

Σκέπασε με καπάκι: Τοποθέτησε ένα καπάκι πάνω από το τηγάνι. Το νερό θα αρχίσει να εξατμίζεται και οι ατμοί που δημιουργούνται θα βοηθήσουν στο μαγείρεμα του αυγού και στο πάνω μέρος του.

Άφησέ το για λίγο: Άφησε το αυγό να ψηθεί για μερικά λεπτά. Οι ατμοί θα δημιουργήσουν την κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο τηγάνι, επιτρέποντας στο αυγό να μαγειρευτεί και στο πάνω μέρος του.

Αφαίρεσε και σέρβιρε: Όταν το αυγό έχει ψηθεί στο επιθυμητό σημείο, αφαίρεσέ το προσεκτικά από το τηγάνι και σερβίρε το όπως επιθυμείς.

Αυτό το hack είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλεις να μειώσεις την κατανάλωση λαδιού ή αν προσπαθείς να κάνεις το μαγείρεμα σου πιο υγιεινό. Η μέθοδος αυτή όχι μόνο μειώνει την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείς, αλλά βοηθά επίσης στο να πετύχεις ένα μαλακό κρόκο και όμορφα μαγειρεμένο αυγό. Δες το παρακάτω βίντεο με το hack και δοκίμασέ το στην επόμενη προσπάθειά σου.

Τηγανητά αυγά χωρίς λάδι: Το hack για να τα ψήσεις και στο πάνω μέρος 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fitology (@fitologyzone)

 

Διάβασε επίσης: 

Πρόσθεσε αυτά τα 2 συστατικά στα αυγά | Ενισχύουν τη μνήμη, σύμφωνα με νευροεπιστήμονα

Αυγά: 4 εύκολοι τρόποι να τα μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Βραστά αυγά για αδυνάτισμα: Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i