Ίσως έχεις αναρωτηθεί και εσύ εκείνο το βιαστικό πρωινό, τι θα γινόταν εάν προσπαθούσες να "μαγειρέψεις" τα αυγά που απολαμβάνεις με το αβοκάντο τοστ στον φούρνο μικροκυμάτων. Βέβαια, σε περίπτωση που ήδη το έχεις δοκιμάσει, σίγουρα η "έκρηξη" του αυγού μέσα στον φούρνο, σου έχει μείνει αξέχαστη, αφού χρειάστηκε να περάσεις αρκετό χρόνο μετά για να καθαρίσεις το εσωτερικό του από τα υπολείμματα και την χαρακτηριστική μυρωδιά.
Ο βασικός ένοχος πίσω από αυτή την καταστροφική τεχνική είναι συνήθως η υψηλή θερμότητα. Τα αυγά που βρίσκεται στο ψυγείο έχουν υψηλότερο pH, για αυτό και όταν συναντιούνται με την θερμότητα είτε κατά το βράσιμο, είτε ακόμα και στον φούρνο μικροκυμάτων, πιθανόν να ραγίσουν και τελικά να σπάσουν.
Πώς να φτιάξεις το τέλειο αυγό ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων
Επειδή ακόμα και το τέλειο αυγό ποσέ θέλει τον τρόπο του για να μαγειρευτεί σωστά, εάν έχεις ελάχιστο μόνο χρόνο και στην διάθεση σου έναν φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να δοκιμάσεις το παρακάτω viral κόλπο, για να μην χρειαστεί να πετάξεις ποτέ ξανά τα σπασμένα αυγά που δεν έχουν προλάβει καν να βράσουν. Αυτό που ουσιαστικά έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα αυγό (χωρίς τα τσόφλια) μέσα σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, καλύπτοντάς το με νερό. Έπειτα άφησε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα, άδειασε το νερό και απόλαυσε το αυγό σου.
@funnypeoplemakingfood How to poach an egg in the microwave. #eggs #poachedegg #poached #cookingvideos #cookingskills #cooking ♬ original sound - Funny People Making Food
Διάβασε επίσης: Με βάση το αυγό: 5 απλές και πεντανόστιμες συνταγές της διατροφολόγου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr