Μαίρη Συνατσάκη: Οι συνταγές που τη βοηθούν να καλύψει την ανάγκη για γλυκό στην εγκυμοσύνη

Δύο σούπερ σοκολατένιες και υγιεινές επιλογές που θα καλύψουν την ανάγκη σου για κάτι γλυκό τις απογευματινές ώρες.

Μαιρη Συνατσακη Instagram/@Mary Synatsaki

Η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους δύο νοστιμότατες, σούπερ σοκολατένιες συνταγές για υγιεινά γλυκά, που είναι ιδανικά και για την περίοδο της εγκυμοσύνης μιας και καλύπτουν την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς να σε επιβαρύνουν με περιττά συντηρητικά και ζάχαρη. Τα σπιτικά cookies και το banana bread που προτείνει η γνωστή influencer είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χάρη στις μπανάνες, όπως κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και D, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Μαίρη Συνατσάκη
Instagram/@Mary Synatsaki

Σοκολατένια cookies με μπανάνα

Υλικά: (16 μπισκότα)

1 υπερώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη

119 ml φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο

150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

167 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

149 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την πολτοποιημένη μπανάνα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Πρόσθεσε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε καλά. Έπειτα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος ρίξε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη να ενυδατωθεί το αλεύρι μέσα στη ζύμη όσο προθερμαίνεται ο φούρνος. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα όσο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με την βοήθεια ενός κουταλιού πάρε λίγο από το μείγμα στα χέρια σου και δημιούργησε ένα μικρό μπαλάκι, το οποίο θα πατήσεις ελαφρώς στην μέση πριν το τοποθετήσεις στο ταψί. Ψήσε για 10 έως 11 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και τα μπισκότα να έχουν φουσκώσει ελαφρά. Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Banana Bread

Υλικά:

1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

3 υπερώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ή καστανή

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη (το κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λειτουργεί επίσης)

3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποίησε τις υπερώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε πολύ καλά. Έπειτα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε το μείγμα στην φόρμα και ψήσε για 45 λεπτά έως μία ώρα ή έως ότου ένα μαχαίρι που τοποθετείτε στη μέση να βγαίνει καθαρό. Άφησε το να κρυώσει πριν δοκιμάσεις!

Διάβασε επίσης: Συνταγή για pancakes πρωινού με βρόμη, μπανάνα και ταχίνι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i