Tip: Ψήνοντας τα λαχανικά δίνεις μια υπέροχα μαγική επίγευση ψητού στη σούπα παντζάρι γλυκοπατάτα.
Δες επίσης:Τι θα κάνεις το καρπούζι που έμεινε και δεν έφαγες; Γλυκό! Δες 5 εύκολες ιδέες!
Σούπα παντζάρι γλυκοπατάτα
Υλικά:
- 3 παντζάρια, καθαρισμένα
- 2 καρότα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ταμπάσκο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- Πιπέρι καγιέν, για το γαρνίρισμα
Δες επίσης:Πώς θα φτιάξεις ρύζι από κουνουπίδι με οφέλη που δε φαντάζεσαι και εξαιρετική γεύση!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα σε αλουμινόχαρτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα τυλίγουμε καλά.
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με τις φέτες αβοκάντο.
Eυχαριστούμε για τη συνταγή τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη και το coolartisan.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr