Μιλάμε για τη φυτική πρωτεΐνη με τη Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικό διαιτολόγο με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήµατα. Ως χορτοφάγος η ίδια, έχει δημιουργήσει το blog notanordinarymum.gr με συνταγές για χορτοφάγους, απαλλαγμένες από πρόσθετα, συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα που παράλληλα ενισχύουν και το ανοσοποιητικό μας.
Να τι θα μάθεις στο βίντεο:
- Τι είναι η φυτική πρωτεϊνη;
- Σε τι διαφέρει από τη ζωική;
- Ποιες τροφές αντικαθιστούν τη ζωική πρωτεΐνη;
- Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί για μέγιστη απορρόφηση της φυτικής πρωτεϊνης;
- Πρέπει να προβράζουμε τα όσπρια;
- Χάνουν θρεπτικά στοιχεία τους όταν προβράζονται;
- Προκαλούν φούσκωμα;
- Δεν πρέπει να καταναλώνονται το βράδυ;
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε φακές, Φακές Beluga, Φακές κόκκινες; Ποια είναι η θρεπτική αξία κάθε οσπρίου και ποιος ο καλύτερος τροπος μαγειρέματος;
- Ρεβύθια
- Φασόλια
- Φασόλια πράσινα - ροβίτσα
- Φάβα
- Κουκιά
- Μπιζέλι
- Σίτος σκληρός
- Πλιγούρι
Εκτός από τη γεύση τα ρύζια σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Δηλαδή Γλασσέ, Καρολίνα, Νυχάκι, Αμερικής Parboiled, Basmati, Yasmine, Άγριο, Ριζότο. Χορτοφαγία και veganισμός
- Ποια είναι τα σωστά βήματα για να κόψει κάποιος το κρέας;
- Ποιες είναι οι διατροφικές ελλείψεις που ίσως υπάρξουν;
- Τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα;
- Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός είναι κατάλληλες για παιδιά και εγκυμονούσες;
- Υπάρχουν άνθρωποι που απαγορεύεται να τις υιοθετήσουν;
- Είναι υγιεινό και ισορροπημένο το διαιτολόγιο των χορτοφάγων και των vegans;
- Τι οφέλη θα δει κάποιος στον οργανισμό και το σώμα του;
https://youtu.be/gz9SR81vvMs Το Shape Food Workshop ήταν powered by:
Tα νόστιμα και θρεπτικά ρύζια και όσπρια της 3αλφα
και τη νέα σειρά αλλαντικών από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής Πίνδος
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr