Το "ελεύθερο γεύμα" της πριγκίπισσας Νταϊάνα: Τι ζητούσε κάθε εβδομάδα από τον βασιλικό σεφ;

Και πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το αγαπημένο της 'comfort food'.

πριγκίπισσας

Αν και ζούσε μέσα σε βασιλικά ανάκτορα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αδυναμία σε απλές γεύσεις. Ο σεφ Darren McGrady, που υπηρέτησε την οικογένεια για 15 χρόνια, αποκάλυψε ότι ένα από τα αγαπημένα της πιάτα ήταν το Egg Suzette, που στην ουσία είναι μια ψητή πατάτα γεμιστή με αυγά, σάλτσα ολαντέζ και σπανάκι. Αυτή η απλή, αλλά γευστική συνταγή ήταν το απόλυτο comfort food της πριγκίπισσας. 

Μία εβδομαδιαία παράδοση

Ο σεφ είχε μοιραστεί αυτή τη λεπτομέρεια με το κοινό του στο YouTube, γιορτάζοντας την 60ή επέτειο από τη γέννηση της Νταϊάνα. Πραγματικά, ποιος θα το φανταζόταν ότι ένα τόσο απλό πιάτο μπορούσε να δώσει τόση απόλαυση σε μια γυναίκα που ζούσε σε τόσο πολυτελή συνθήκες; 

Πώς μπορείς να φτιάξεις το Egg Suzette;

Αν λοιπόν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το γεύμα, δες τι χρειάζεσαι και πώς θα το φτιάξεις!

Υλικά (για 2 μερίδες)

Για την πατάτα:

  • 2 μεγάλες πατάτες ψητές
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι λευκό ξίδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη σάλτσα ολαντέζ:

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1/4 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ταραγκόν

Εκτέλεση 

Ψήσε τις πατάτες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Άφησέ τις να κρυώσουν πριν τις κόψεις.

Κάνε μια βαθιά σχισμή κατά μήκος της πατάτας και αφαίρεσε το εσωτερικό. Μην πετάξεις τη φλούδα. Βάλε το εσωτερικό σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με βούτυρο, κρόκο αυγού, αλάτι και πιπέρι. Ύστερα, γέμισε την πατάτα με το μείγμα.

Φτιάξε τη σάλτσα ολαντέζ: Σε ένα μπολ πάνω από ένα μπεν-μαρί, χτύπησε τους κρόκους και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά!

Βάλε λίγο αλάτι στο νερό και βράσε ένα αυγό. Σε ένα τηγάνι, βάλε ελαιόλαδο και σοτάρισε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.

Σερβίρισε την πατάτα γεμιστή με το σπανάκι, το αυγό και πρόσθεσε τη σάλτσα ολαντέζ από πάνω.

 

Διάβασε επίσης: 

Αντί για κρέμα γάλακτος: Οι καλύτερες εναλλακτικές για ελαφρύτερες επιλογές

Πρωτεϊνικό γιαουρτοζελέ: Ιδανικό για κάτι απογευματινό με λίγες θερμίδες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i