Το να επιδοθείς σε νόστιμες λιχουδιές δε σημαίνει ότι θα θυσιάσεις τον υγιεινό τρόπο ζωής. Οι παρακάτω υγιεινοί λουκουμάδες παραλίας αποτελούν μια απολαυστική εναλλακτική στο κλασικό ντόνατ, περιλαμβάνουν υγιεινά συστατικά και απόλαυση χωρίς ενοχές. Γεμάτο με μεσογειακές γεύσεις και φτιαγμένα με θρεπτικά συστατικά, αυτά τα ντόνατς προσφέρουν μια απόλαυση που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σου, ενώ σε κρατά σε καλό δρόμο με τους στόχους ευεξίας σου.
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή εκδοχή τους, αυτά τα ντόνατς παρασκευάζονται με αλεύρι ολικής αλέσεως, εξασφαλίζοντας υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επιλέγοντας φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, αυτά τα ντόνατς προσφέρουν μια πινελιά γλυκύτητας χωρίς πρόσθετα ραφιναρισμένα σάκχαρα. Το γάλα αμυγδάλου και το λιωμένο λάδι καρύδας προσδίδουν την κρεμώδη υφή τους και τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς.
Τα αρωματικά μπαχαρικά όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο εμποτίζουν τα ντόνατς με ζεστές νότες, ενώ το ξύσμα φρέσκου λεμονιού προσθέτει μια αναζωογονητική πινελιά εσπεριδοειδών. Το αποτέλεσμα είναι μια λαχταριστή απόλαυση που θα αποτελέσει ένα ιδανικό σνακ για την παραλία - και όχι μόνο.
Είτε αναζητάς ένα υγιεινό σνακ, ένα ευχάριστο επιδόρπιο ή μια απολαυστική λιχουδιά για να απολαύσει μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία, αυτοί οι λουκουμάδες είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ένα από τα αγαπημένα σου.
Υγιεινοί λουκουμάδες παραλίας:
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Έξτρα λάδι καρύδας για τηγάνισμα
Προαιρετικές επικαλύψεις: λίγη ζάχαρη άχνη, λίγη ζάχαρη, μέλι, φρέσκα φρούτα ή γιαούρτι.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο λάδι καρύδας και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης αλλά εύπλαστη.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λεία. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες και φτιάχνουμε σε μπάλες και στη συνέχεια πλάθουμε σε σχήμα λουκουμά.
- Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθέτησε τους λουκουμάδες στο τηγάνι, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τα ντόνατς από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
- Άφησε τα ντόνατς να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρεις.
- Αν θέλεις, πασπαλίζεις με κάποια από τις παραπάνω επιλογές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr