Ευχαριστούμε τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο
Yλικά για μία χορτοφαγική πίτσα μετρίου μεγέθους
- 300 γρ ανάλατοι ξηροί καρποί (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, αμύγδαλα), μουλιάστε για περίπου 2 (ώρες) ώστε να είναι πιο εύπεπτα και μαλακά.
- 3 κ.σ. βιολογικό μέλι
- 2 κ.σ. ταχίνι από πετρόμυλο, βιολογικό
- 2 κ.σ. ωμό κακάο, βιολογικό
- 3 κ.σ. κορινθιακή σταφίδα
- 2 κ.σ. κρεμώδες τυρί
- Κανέλα
- Φρούτα εποχής
Οδηγίες
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις πρώτα τους ξηρούς καρπούς, το μέλι, το ταχίνι, την κορινθιακή σταφίδα και πολτοποιείς μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Στη συνέχεια βγάζεις όλο το μείγμα και το απλώνεις σε μια λαδόκολλα με σχήμα στρογγυλό (Μπορείς να τα κάνεις και τρουφάκια για να τα παίρνει μαζί του στο σχολείο).
- Βάζεις τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν σφίξει, τη βγάζεις, απλώνεις το κρεμώδες τυρί και ψιλοκόβεις τα αγαπημένα του φρούτα.
Τόσο απλό!
Tip
Η κορινθιακή σταφίδα έχει πολύ υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο, υψηλότερο από τη σουλτανίνα ενώ έχει και πρεβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Πηγή: www.notanordinarymum.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr