"Έχασα 16 κιλά και έκανα μόνο αυτά τα 3 πράγματα": Τι συμβουλεύει η trainer;

Τα τρία απλά βήματα που τη βοήθησαν να χάσει 16 κιλά και να διατηρήσει την απώλεια βάρους.

Στο ταξίδι της απώλειας βάρους, οι γρήγορες λύσεις και οι "μαγικές" δίαιτες φαίνονται ελκυστικές, αλλά δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η trainer, Σοφία Παππά, μοιράζεται την προσωπική της εμπειρία για το πώς έχασε 16 κιλά μέσα σε τρία χρόνια, τονίζοντας πως το μυστικό δεν βρίσκεται σε ακραίες τακτικές, αλλά στη συνέπεια και τη σωστή προσέγγιση της διατροφής και της άσκησης.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, επέμεινε στην πορεία της και τελικά πέτυχε τους στόχους της. Στο βίντεο αυτό, μας αποκαλύπτει τα τρία βασικά πράγματα που ακολούθησε, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές σε όσους θέλουν να πετύχουν παρόμοιους στόχους.

Αναλυτικά είπε: 

"Όταν δείχνω το πριν και μετά μου, από όταν πήρα και έχασα βάρος είναι "πόσο σου πήρε;" και η απάντησή μου είναι: 3 χρόνια. Ξέρω πως μπορεί να σκέφτεσαι "πω πω είναι πάρα πολύ και πώς θα καταφέρω να πετύχω και εγώ το σώμα που θέλω;". Και η απάντησή μου, είναι πως το σώμα θέλει χρόνο και υπομονή και το κλειδί είναι η συνέπεια. 

Όταν ξεκίνησα την προσπάθεια απώλειας, είχαμε καραντίνα. Έκανα 6 - 7 χλμ περπάτημα γρήγορο ή ανηφορικό ή τζόκινγκ, την ημέρα. Είχαμε και πολύ χρόνο τότε και μια προπόνηση στο σπίτι με το βάρος του σώματος ή ένα ζευγάρι αλτήρες. Και δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα. 

Αφού δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα, απογοητευόμουν, οπότε μείωνα κι άλλο τις θερμίδες που έτρωγα με αποτέλεσμα το σώμα μου, από την κούραση που είχε και το λίγο φαγητό που του έδινα να ξεσπάει σε υπερφαγικά επεισόδια. 1 χρόνο περίπου αργότερα, άνοιξαν κανονικά τα γυμναστήρια και ξανά γύρισα στις προπονήσεις μου με βάρη. Έκανα βαριές προπονήσεις με πολυαρθρικές ασκήσεις, εννοείται πως η δύναμή μου επανήλθε σταδιακά και τότε άρχισα να βλέπω διαφορά. 

Όταν χτίζεις τη μυική μάζα, τότε αρχίζει το εύκολο κομμάτι. Τώρα, ούσα 16 κιλά κάτω και έχοντας διατηρήσει αυτή την απώλεια για πάνω από ένα χρόνο το split μου έχει αλλάξει τελείως. Σηκώνω βάρη 3 φορές την εβδομάδα και οι υπόλοιπες μέρες μπορεί να έχουν περπάτημα, ένα τζόκινγκ ή πιλάτες και απλά συντηρώ έναν ενεργό τρόπο ζωής. Η μυική μάζα είναι εκεί και το μόνο που κάνω είναι να τη συντηρώ. 

Ήμουν συνεπής. Ό,τι και να γινόταν έκανα τη διατροφή μου και την προπόνησή μου. Ακόμα κι αν μια μέρα τη χαλούσα, ακόμα και αν μια μέρα δεν μπορούσα να πάω για προπόνηση, επέστρεφα την επόμενη. Ό,τι και να γινόταν δεν άφηνα να με πάρει από κάτω, συνέχιζα, και αυτό απέδωσε".

Και καταλήγει: "Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη, ακολουθήστε ένα πρόγραμμα προπόνησης με βάρη και progressive overload, μείνετε συνεπείς ακόμα κι αν κάποια μέρα βγαίνετε εκτός. Αυτό είναι το μόνο που έκανα". 

Διάβασε επίσης: 

Υγιεινά σνακ: Ιδέες για να περιορίσεις την πείνα και να υποστηρίξεις την απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Πρακτικές συμβουλές και ιδέες προγραμματισμού γευμάτων

Ποιες είναι οι top προσθήκες στη διατροφή σου εάν θέλεις να αδυνατίσεις;