Η διατροφολόγος Έφη Κολοβέρου (@efi_koloverou_dietitian) έφτιαξε ένα θρεπτικό και ελαφρύ κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, το οποίο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνοδεύσουν τον καφέ τους με κάτι γλυκό, υγιεινό και νόστιμο. Αν είσαι μανούλα, αυτή είναι μια πολύ ωραία συνταγή και για τα μικρά σου.
Συνταγή για κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Μερίδες: 12 Θρεπτική αξία: 145 θερμίδες, 14 γρ υδατανθράκων, 5γρ πρωτεΐνης, 9.5 γρ λίπους.
Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 5 βασιλικοί χουρμάδες
- 150γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 30γρ κακάο
- 2 ολόκληρα αυγά
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.σ. νερό
- 10γρ μπέικιν
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 30γρ καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και αφήνουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό να μαλακώσουν.
- Τους χτυπάμε στο μπλέντερ με τις μπανάνες, το νερό και την κανέλλα.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αυγά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
- Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού βάλουμε αντικολλητικο χαρτί, και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
https://www.instagram.com/p/ByfOpdXIR2Y/ Διάβασε επίσης: Απογευματινή λιγούρα: Ρωτήσαμε 10 διαιτολόγους πώς την αντιμετωπίζουν Διάβασε επίσης: Δοκιμάσαμε: Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr