Σέσκουλα: Η σούπερ τροφή και πώς θα την φτιάξεις σε μάφιν αυγού και ντολμαδάκια (θα γεμίσεις σίδηρο!)

Σέσκουλα έφαγες; Το kale και το σπανάκι μπορεί να έχουν γίνει viral, αλλά μην παραμελείς και τα σέσκουλα.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα σέσκουλα υπερκαλύπτει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Κ, σου παρέχει το 75% της βιταμίνης Α και το 22% του σιδήρου που χρειάζεσαι – με μόλις 35 θερμίδες. Πώς να τα φτιάξεις;

Ψήσε μάφιν αβγού

Σόταρε 3/4 φλ. κρεμμύδι, 1 κ.σ. σκόρδο και από 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι και φασκόμηλο για 5 λεπτά.

Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια μανιτάρια σε φέτες (καφέ και λευκά), 1/2 φλ. μανιτάρια

πορτομπέλο και 3 μεγάλα μάτσα σέσκουλα σε φέτες.

Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα, αλατοπιπέρωσε

και άφησέ τα να κρυώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο trend: Μάφιν αυγού για το απόλυτο πρωινό

Σε ένα μπολ χτύπησε 12 κρόκους αβγών και 2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά. Μοίρασε από 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκούντα και παρμεζάνα σε 12 φόρμες για μάφιν, πρόσθεσε από πάνω

το μείγμα των σέσκουλων και τέλος τα αβγά με το γάλα.

Ψήσε στους 160ºC για 20-25 λεπτά.

«Ντολμαδάκια»

Σόταρε 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο.

Πρόσθεσε 450 γρ. κιμά από γαλοπούλα, αρνί ή κοτόπουλο και σόταρέ τα.

Καρύκεψε με αλάτι, πιπέρι και 1/4 κ.γ. μπαχάρι και πρόσθεσε από 1/2 φλιτζάνι

ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες μουλιασμένες σε ζεστό νερό, μία πατάτα

βρασμένη, ξεφλουδισμένη και λιωμένη και από 1 κ.σ. κομμένο μαϊντανό και

ρίγανη.

Ζεμάτισε 2 ματσάκια φύλλα σέσκουλου και τύλιξε τη γέμιση. Κόψε τα

«ντολμαδάκια» στη μέση για να σερβίρεις.