Ένα νόστιμο twist για τη βρώμη: Φτιάξε αλμυρή ψητή βρώμη για ένα χορταστικό γεύμα

Αυτό το αλμυρό κέικ βρώμης είναι τόσο χορταστικό που μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και ως κυρίως γεύμα.

Έχεις βαρεθεί το ίδιο, κλασικό πλιγούρι βρώμης για πρωινό; Ή ίσως ψάχνεις για μια χορταστική και ικανοποιητική επιλογή δείπνου ή μεσημεριανού που ετοιμάζεται γρήγορα; Παρακάτω θα βρεις πώς να φτιάξεις αλμυρή ψητή βρώμη που όχι μόνο είναι απίστευτα χορταστική αλλά και εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη γεύση. Γιατί θα λατρέψεις αυτό το πιάτο;

Χορταστικό: Αυτό το αλμυρό κέικ βρώμης είναι τόσο χορταστικό που μπορεί να χρησιμεύσει ακόμη και ως δείπνο για μια τετραμελή οικογένεια.

Ευκολία προετοιμασίας: Γνωρίζουμε ότι τα γεύματα κάποιες φορές πρέπει να είναι γρήγορα και χωρίς προβλήματα. 

Ιδιαίτερη γεύση: Αυτή η ψημένη βρώμη είναι υγρή, μαστιχωτή και γεμάτη γεύση. Θα εκπλαγείς με το πόσο νόστιμη μπορεί να είναι η βρώμη.

Ευέλικτη: Έχουν περισσέψει λαχανικά και τυρί στο ψυγείο; Αυτή η συνταγή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να την προσαρμόσεις  με τα αγαπημένα σου υλικά.

Συνταγή για ψητή βρώμη

Συστατικά:

2 φλιτζάνια βρώμη (180 γρ.)
1/4 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (25 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα, γαλακτοκομικό ή μη (240 ml)
1 φλιτζάνι νερό (240 ml)
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κγ μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα ή τσένταρ, 50 γρ.)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (20 γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κολοκυθάκι (130 γρ.)
1/3 φλιτζάνι αρακάς κατεψυγμένος (50 γρ.)
1/2 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους (80 γρ.)

Διατροφικές πληροφορίες (ανά φέτα):

Θερμίδες: 223
Λιπαρά: 7,9 γρ
Υδατάνθρακες: 27,3 γρ
Πρωτεΐνη: 11,4 γρ

Εκτέλεση:

Ξεκίνα σοτάροντας τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τον κατεψυγμένο αρακά και μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά.

Πρόσθεσε τη βρώμη στο τηγάνι και φρυγάνισε τη για περίπου 5 λεπτά. Αυτό το βήμα ενισχύει τη γεύση της βρώμης.

Όσο κρυώνει το μείγμα βρώμης, ετοίμασε το υγρό μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τα καρυκεύματα, το τριμμένο τυρί γκούντα ή τσένταρ και την αλεσμένη βρώμη με μπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε τα πάντα καλά.

Πρόσθεσε τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φρυγανισμένη βρώμη στο υγρό μείγμα και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Άφησέ το να καθίσει για 10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Άλειψε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίξε μέσα το μείγμα της βρώμης.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να έχει σταθεροποιηθεί η βρώμη.

Άφησε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά και μετά κόψε το σε 6 ίσα κομμάτια. Σέρβιρε κάθε φέτα με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο καυτή σάλτσα.

Δες αναλυτικά τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο: