Πατατοσαλάτα με αυγό και τυρί: Νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, ιδανική για το κυρίως γεύμα

Μία πιο υγιεινή (αλλά όχι λιγότερο γευστική) εκδοχή της κλασικής συνταγής.

Από τη Βίρνα Σκουλίδη, διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές (dietlicious.wixsite.com/virnaskoulidi).

Το σώμα σου χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το απαραίτητο
για την υγεία των οστών σου ασβέστιο, η οποία είναι διαθέσιμη σε πολύ λίγες τροφές φυσικά. Ο κρόκος του αβγού είναι μία από αυτές και το τυρί είναι πλούσια πηγή ασβεστίου.

Η κλασική εκδοχή της πατατοσαλάτας περιέχει μαγιονέζα, πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ενώ είναι φτωχή σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Με μικρές αλλαγές και προσθήκες παίρνουμε μια νόστιμη και πολύ θρεπτική σαλάτα, ιδανική για το κυρίως γεύμα.

Πατατοσαλάτα με αυγό και τυρί

3 μέτριες πατάτες, βραστές
3 αβγά βραστά, κομμένα στα τέσσερα
2 κ.σ. τυρί κότατζ
1 αβοκάντο σε κύβους
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
¼ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφική αξία (ανά 100 γρ.)

Ενέργεια: 137,7 θερμίδες
Λιπαρά: 5 γρ., εκ των οποίων κορεσμένα 1 γρ., μονοακόρεστα λιπαρά 1,9 γρ., πολυακόρεστα 0,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 12,4 γρ., εκ των
οποίων σάκχαρα 0,6 γρ.
Φυτικές ίνες: 1,2 γρ.
Πρωτεΐνες: 7,7 γρ.
Αλάτι: 0,6 γρ.