Οι 6 τροφές που δε λείπουν ποτέ από το ψυγείο μιας διατροφολόγου

Ήρθε η ώρα να μάθεις τι "κρύβουν" στο ψυγείο τους.

Το ψυγείο σου θες να είναι πάντα γεμάτο με διάφορα τρόφιμα. Ωστόσο υπάρχουν φορές που ψάχνεις τι να φας και δε βρίσκεις παρόλο που το έχεις "γεμίσει". Ειδικά κιόλας αν είσαι σε περίοδο διατροφής ή δίαιτας, προσπαθείς να επιλέξεις ότι πιο υγιεινό σου έχει απομείνει.

Η διατροφολόγος, Δήμητρα Τσιγγελίδου (@efnutrition), μας αποκάλυψε τα τρόφιμα που έχει πάντα μέσα στο ψυγείο της, ώστε να πάρεις και εσύ μια ιδέα, την επομένη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, τι πρέπει να αγοράσεις.

Είναι γνωστό ότι οι διατροφολόγοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διατροφική αξία των τροφών, γι΄αυτό έχουν και κάποιους "συμμάχους" που δε λείπουν ποτέ από την καθημερινότητά τους.

6 τροφές που έχει στο ψυγείο της η διατροφολόγος

#1. Γιαούρτι 2%

Το υγιεινό αυτό γαλακτοκομικό προϊόν έχει αποδειχθεί ότι προάγει την υγεία της καρδιάς. Είναι μια καλή πηγή όπως είπαμε πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Επιπλέον, περιέχει καλά λίπη, όπως ωμέγα-3 και μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Επιπλέον ενισχύει τον μεταβολισμό και κάνει καλό στο έντερο.

#2. Αυγά

Το αβγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

#3. Τυριά χαμηλών λιπαρών

Το τυρί είναι ένα πλούσιο σε θρεπτική αξία τρόφιμο. Επίσης αν πάσχεις από συγκεκριμένες παθήσεις όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, παθήσεις παγκρέατος ή ήπατος, καρδιαγγειακά προβλήματα ,υψηλή χοληστερόλη και τριγλυκερίδια θα ωφεληθείς από τα τυριά με χαμηλά λιπαρά.

#4. Κεφίρ

Το κεφίρ, πλούσιο σε προβιοτικά και θρεπτικά συστατικά, βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου. Επιπλέον έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Είναι θα λέγαμε το ελιξήριο της μακροζωίας.

#5. Φρούτα

Περιέχουν σημαντική ποσότητα από κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγγάνιο, φολικό οξύ και σίδηρο. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχουν τα φρούτα είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικά για την διατροφή και την υγεία σου.

#6. Λαχανικά

Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, βιταμίνης Κ, μαγνησίου, μαγγανίου, φυλλικού οξέος, σιδήρου (στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), βιταμινών του συμπλέγματος Β και ασβεστίου. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες.

Διάβασε επίσης:

Πώς να διατηρήσεις τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα για πολλές μέρες

Πρωτεϊνικό γιαουρτοζελέ: Ιδανικό για κάτι απογευματινό με λίγες θερμίδες

6 πρωτεϊνικές συνταγές για βρώμη από το βράδυ - ιδανικές για απώλεια βάρους